BVBA Schrijnwerken

PLATTEAU DIMITRI

EXTERIEUR - INTERIEUR

Bel ons

+32 477 50 47 30

E-mail ons

info@schrijnwerken-platteau.be

Realisaties

Terrassen in padouk

Ook interesse in onze diensten
Terrassen in padouk?

In Dergneau mochten we mooi schrijnwerk leveren. Rond het zwembad en aan de achtergevel/ tuin ontworpen we een zeer groot terras in Padouk. In een latere fase werd ook de binnenkoer onder handen genomen. In dezelfde houtsoort werd de oude mestput omgetoverd tot een mooie zithoek.

Padouk, ook wel Padoek genoemd, is een zeer duurzame houtsoort (klasse I). Het is afkomstig uit Midden- en West-Afrika en is herkenbaar aan zijn koraalrode tot (rood)bruine tint. Padouk heeft een gelijkmatige houtstructuur en is erg geschikt voor verwerking in terrassen omdat het nagenoeg niet krimpt en niet gaat splinteren. Doordat Padoek zeer stabiel is, is padouk zeer geschikt om blind te bevestigen. Deze klant koos uiteraard ook voor de onzichtbare bevestiging.

Bij toepassing op het terras zal padouk (onder invloed van UV-straling) na verloop van tijd wat lichter van kleur gaan worden. Veel mensen hebben deze natuurlijke vergrijzing van het hout graag. Het terras krijgt hierdoor namelijk een moderne uitstraling, zeker wanneer de vergrijzing mooi egaal is, zoals bij padouk.

Ook deze klant koos voor een natuurlijke vergrijzing!